fbpx

A Retrobooth története

 

2017 nyarán vetődött fel egy fotódoboz megalkotásának az ötlete. Az ötletet pedig néhány hét ábrándozás, inspirálódás, tervezgetés meg számolgatás követte. Mindenképp saját fotódobozt szerettünk volna készíteni, nem „bevásárolni” a piacról.

Először gazdaságosabbnak is tűnt, de aztán kiderült – mivel igényes megjelenést szerettünk volna, és komoly technikai felszereltséget -, hogy egy saját dobozt gyártani le és rakni össze korántsem jelenti a gazdaságosabb megoldást, mivel valami olyant szerettünk volna létrehozni, ami nem csak a funkcióját képes ellátni, hanem egyben szerethetővé is tud válni.

Az első dobozunk cseresznyefából készült. Mint egy finom bútordarab.

Úgy számoltunk, hogy ha egy éven belül visszatérül általa a befektetésünk, akkor elégedettek leszünk az új vállalkozásunkkal. Annak ellenére, hogy októberre sikerült beüzemelnünk (a rendezvényszezon végére), fél évre rá már kénytelenek voltunk elkészíteni egy másodikat is.

A Retrobooth sikere minden várakozásunkat felülmúlta. 2018 év végére már készültek a következő fotódobozok, ezúttal Sepsiszentgyörgyre, Kolozsvárra és Budapestre.

2019-ben pedig egy Startup HUB pályázatot sikerült megnyernünk, ami által tovább fejleszthettük a szolgáltatásunkat, további dobozokat készíthettünk el, és ezzel a lendülettel indultunk neki a 2020-as évnek.

A lendületünket sajnos megtörte a koronavírus-helyzet a rendezvények fölszámolásával, így a felszabadult időnket a honlapunk (már időszerű) elkészítésébe fektethettük. És a Retrobooth jövőjének a továbbgondolásába. De erről majd később. 🙂